Inde

Maling af facade: 4 ting du skal være opmærksom på

En god omgang facademaling kan gøre underværker for dit hjem, fordi det kan få et hus til at se helt nyt ud med ganske få midler. Men før du kaster dig over facademaling, er det en god idé at finde ud af, om du er helt klar til at male, så derfor kan du her læse dig til 4 ting, du skal være opmærksom på, inden du maler din facade.

1. Find facademaling til den rigtige overflade

Der findes jo mange forskellige huse lavet af mange forskellige materialer, og der findes ikke en type maling, der passer til dem alle sammen. Du skal nemlig bruge én type facademaling til facader af træ, mens du skal bruge en anden til at male facader af for eksempel beton eller murværk. Hvis du bruger en facademaling, der ikke er lavet til din type facade, kan du risikere, at din maling falmer hurtigere, eller at den ikke holder godt nok, og at du så skal male din facade igen efter få år.

2. Facademaling skal være i god kvalitet

Når du skal vælge din facademaling, er det også en god idé at finde en maling, der er ordentlig. Vælger du facademaling af en dårlig kvalitet, vil du opleve, at den ikke holder nær så længe, som du havde forventet, og du vil uden tvivl skulle male din facade over efter få år igen. Det gør, at det bliver dyrere for dig i længden, hvis du maler med en facademaling af en dårligere kvalitet. En god facademaling vil også se frisk og flottere ud i længere tid, så du vil have et flottere hus i en længere periode.

3. Du skal se på din facade i mange år

Vælger du en god facademaling, så kommer din maling til at holde i mange år, og det betyder også, at du skal se på din facade i en lang periode. Derfor skal du selvfølgelig også lægge en del tanke i at vælge farve på din facademaling, for det skal være en, du godt kan lide. Mangler du inspiration til at finde farve på din facademaling, kan du eventuelt gå en tur i kvarteret og se på, hvilke farver de andre huse i området har brugt, eller du kan finde inspiration i tidsperioden, som dit hus er bygget i.

4. Det kan betale sig at forberede til facademaling

Inden du går i gang med facademaling, er det også smart at forberede din facade til maling. Der er flere ting, du skal gøre, før du går i gang, og for eksempel skal du rense facaden grundigt. Det gør, at du får et meget flottere resultat, og at du forlænger levetiden på dit malearbejde.

Er du på udkig efter facademaling, kan du finde det hos Nordicmaling. Hos dem finder du et bredt sortiment af facademaling, og du kan se udvalget her. Nordicmaling tilbyder prisgaranti og gratis levering, når du køber for over 1199 kr, og på nordicmaling.dk finder du også alt udstyr til dit malearbejde.