Tilbehør

Hvornår bør du bruge høreværn? Få svar her

De fleste folk har sikkert på et eller andet tidspunkt hørt om de mange fordele ved at bære et høreværn i specifikke situationer. Når dette så er sagt, så vil de selvsamme mennesker ofte have vanskeligt ved at sætte en finger på lige præcis hvornår man egentlig skal vælge at bruge sit høreværn. Hvis du derfor ønsker at vide lidt mere om de forskellige scenarier, hvor det vil være en god idé at bære et høreværn, så skal du bestemt læse videre her. Du kan derfor få svar her eller også kunne du f.eks. læse videre her, og lære meget mere om hvornår du rent faktisk bør bruge dit høreværn.

1. Hvad er et høreværn?

Det vil på nuværende tidspunkt måske ikke være en ringe idé at indlede med, hvad begrebet høreværn egentlig dækker over. Et høreværn er som navnet antyder først og fremmest en enhed, der er specifikt designet til at beskytte øret mod skadelige lyde – og vil derfor typisk være noget der anvendes til at beskytte sig i miljøer med meget støj, såsom f.eks. en larmende fabrik. Et høreværn er således beregnet til at beskytte bæreren mod permanente høreskader, og er således et vigtigt redskab i forbindelse med de følgende scenarier.

2. Hvis du arbejder i et støjende arbejdsmiljø

Uanset om du hører til den gruppe af mennesker der f.eks. arbejder på en byggeplads eller en fabrik, så er du den helt oplagte kandidat til at bære et høreværn. Der er jo ingen grund til at udsætte sig selv for daglig støj, der i sidste ende kan være med til at give dig nedsat hørelse. Og den gode nyhed er, at du med et høreværn helt kan eliminere risikoen for dette – så hvorfor ikke gøre dig selv en tjeneste, og beskyt dine ører mens du stadig har chancen.

3. Hvis musik er dit liv

Hvis du er udøvende musiker, så er du sikkert udmærket klar over hvor stor en belastning du til dagligt udsætter dine ører for. Det kan derfor på det kraftigste anbefales at du altid vælger at bruge høreværn, når i øver og ikke mindst når der spilles live. Tinnitus er nemlig desværre en alt for udbredt arbejdsskade hos professionelle musikere – for slet ikke at tale om et decideret tab af hørelse – så det er naturligvis med at forhindre dette risikoelement i så stor udstrækning som overhovedet muligt. Og selv hvis du ikke er udøvende musiker, men blot elsker at gå til koncerter, så anbefales det naturligvis også at du sørger for at passe ordentligt på dine ører med et høreværn. Og netop fordi du elsker musik, så ville det jo netop være en skam ikke at kunne nyde den helt uden ringelyd resten af dit liv.

4. Hvis du er gør-det-selv typen

Det tredje og sidste scenarie der kræver et høreværn, er naturligvis hvis du elsker at arbejde med dine værktøjer derhjemme i værkstedet. Det er jo netop ingen hemmelighed, at rigtig mange fede værktøjer desværre også kommer med en god portion støj med i pakken. Du vil nemlig blive overrasket over præcis hvor mange decibel et gennemsnitsværktøj rent faktisk sender ud i atmosfæren. Så uanset om det drejer sig om kortere eller længere perioder, så vil et høreværn altid være noget af det bedste du kan gøre for din hørelse.