Inde

Hvad står VVS for? Og hvad laver en VVS egentligt?

Er der sprunget et vandrør, løber toilettet, eller er den nu igen gal med aircondition-anlægget? Så er det højst sandsynligt VVS-manden, som du tager telefonen og ringer til. Men hvad er det nu egentligt, at VVS står for? Og hvad laver en VVS-mand egentligt? Læs med her, og bliv klogere på dette vigtige håndværk.

VVS: Varme, ventilation og sanitetsteknik

VVS er et håndværk, ligesom tømrer, murer eller elektriker også er det. Af de mange forskellige former for håndværk der findes, må VVS siges at være en af dem, der spænder bredest. VVS er en forkortelse af Varme, Ventilation og Sanitetsteknik. Lige meget hvor du bor, arbejder eller har sin daglige gang, støder du helt sikkert på en VVS’ers arbejde i løbet af din dagligdag.

Før i tiden gik en VVS’er tit under en anden betegnelse, nemlig blikkenslager. I dag er det dog forkortelsen VVS, som benyttes mest. I VVS-branchen udføres der håndværksmæssige reparationer og installationer, som er med til at gøre livet sødere for os alle. Uden denne type håndværkere, ville der ikke være varme i radiatorerne, vand i vandhanen eller gang i udluftningen på kontoret.

En VVS-mand udfører derfor et vigtigt job, som der nok altid vil være et behov for. Varme, ventilation og sanitet er tre områder, der er svære at undvære. Uden VVS, ville det daglige liv nærmere føles som en primitiv telttur på naturens præmisser.

Disse opgaver løser en VVS’er

Som nævnt, arbejdes der i VVS-branchen inden for områderne varme, ventilation og sanitetsteknik. Men hvad dækker disse tre begreber over? Kort sagt inkluderer VVS alt det, som har noget at gøre med indeklima (varme og ventilation) og vand (sanitetsteknik). Det kan enten være i private boliger, offentlige bygninger eller i erhvervslivet. Er radiatorerne i udu, skal drømmen om gulvvarme føres ud i livet, er det tid til at badeværelset skal friskes op med nyt inventar, eller er afløbet i køkkenvasken stoppet? Så er det VVS’eren, du tager kontakt til.

Uanset hvilket problem, som du står med inden for områderne varme, ventilation og sanitetsteknik, kan du være tryg ved at lade en VVS’er tage et blik på sagen. VVS’eren vil afhjælpe problemet, og sørge for at din hverdag igen kan fungere gnidningsløst.

Uheld, regelmæssigt vedligehold eller nyinstallation: Tag fat i VVS’eren

VVS er altså et alsidigt fag inden for det håndværksfaglige område. En VVS’er kan tage hånd om de mange forskellige udfordringer, som der kan opstå. Uanset om der er tale om en nødsituation, så som et sprunget vandrør, regelmæssigt vedligehold eller en nyinstallation, står VVS’eren klar for at hjælpe dig godt på vej.

Konsulterer du dig med VVS’eren omkring den opgave, du gerne vil have udført, vil du uden tvivl kunne få stor gavn af den erfaring, VVS-manden medbringer. Hvad enten der er tale om ressourcebesparelse i forhold til nyinstallationer på badeværelset, at undgå flere stoppede afløb, eller at få et bedre indeklima, står din lokale VVS’er klar med gode råd, han sikkert hellere end gerne deler ud af.