Ude

Brug af grus og sten i have og indkørsel

Grus og sten kan bruges til rigtig mange forskellige ting, og det er helt sikkert også derfor, at begge materialer ofte ses i både haver og indkørsler over hele Danmark. Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge grus og sten i din have eller indkørsel, så kan du få det her.

Grus kan bruges til en solid indkørsel eller fine stier

Skal du bygge en indkørsel, kan du faktisk bruge grus til at bygge en solid indkørsel, der sagtens kan holde til kørsel frem og tilbage, og som ikke får store huller. Du skal bruge forskellige slags grus for at lave den mest holdbare indkørsel, men det er heldigvis ret ligetil at finde ud af. Du starter med et lag geotekstil, som du dækker til med 15-30 cm bundsikringsgrus, som skal vibreres. Det topper du med et lag stabilgrus, der også skal vibreres, og ovenpå det kommer der et lag afretningsgrus. Over det kan du så vælge sten eller fliser efter eget valg, og så har du altså en bund til din indkørsel af grus, der nok skal holde rigtig mange år.

Men grus kan også bruges, hvis du for eksempel gerne vil lave stisystemer i din have. Grusstier bliver også bedst, hvis du, ligesom med en indkørsel, bygger den op af lag af forskellig slags grus. Det er dog ikke ligeså omfattende med lagene at lave grusstier, som det er at lave indkørsel.

Brug sten som et dekorativt lag både i haven og indkørslen

Der findes rigtig mange forskellige typer sten, og derfor kan de også bruges til et hav af forskellige ting. For eksempel kan du ovenpå dit grus i indkørslen vælge at lægge et lag af sten efter dine præferencer. Sten fås også i forskellige størrelser, og de kan tjene forskellige formål alt afhængigt af, hvilken størrelse sten du vælger. Udover at have sten som det øverste lag i din indkørsel, så kan sten også pynte i din have, hvis du for eksempel skal bruge sten rundt om bunden af din flagstang, i et lille bed, rundt om din havedam eller mange andre steder. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge sten til.

Lad Grusogaffald.dk levere grus og sten til dig

Står du og mangler grus og sten til dit næste projekt, så kan Grusogaffald.dk levere til dig på den måde, du allerhelst vil have det, hvis du bor på Sjælland. De kan for eksempel aflevere både grus og sten i løsvægt til kantstenen, eller de kan levere dine materialer i bigbag over hækken, hvis det er det, der passer dig bedst. De kan også levere i bigbags til alle brofaste øer i resten af landet, så du kan få dine materialer hjem uanset din bopæl. Er det grus, du er på udkig efter, så køb det her, hvor du finder alle de forskellige typer, som du kunne få brug for, og leder du efter sten, så klik ind på Grusogaffald.dk.